Over Wilma

Wilma Hendriks

Mijn naam is Wilma Hendriks en ik ben ongeveer 15 jaar geleden begonnen met schilderen. Eerst probeerde ik allerlei technieken uit met potlood, pastelkrijt, acryl verf, olieverf en houtskool. En verschillende stijlen: stilleven, realistisch, abstract en daar tussen in. Verder werkte ik met verschillende gereedschappen zoals kwasten groot of klein, pallet mes en andere hulpmiddelen zoals zand, papier, aluminium folie e.d.

 

Familie en vrienden vonden het werk wat ik maakte erg leuk en toen kwamen de opdrachten binnen om voor anderen te schilderen.

 

Wat vooral opvalt in mijn werk zijn de felle kleuren en de schilderijen van dieren. Ook met pastelkrijt werken vind ik heel leuk, vooral poezen en honden kun je dan mooi “harig” maken. Deze schilderijen moeten wel voorzien worden van een lijst met glas, omdat je het krijt uit kunt vegen.

Ik maak graag schilderijen in opdracht. Dat is de uitdaging. Je maakt dan andere dingen dan die je zelf uitkiest. Heb je een mooie foto van je huisdier? Of een andere voorbeeld waar je graag een schilderij van hebt? Neem dan contact met me op. Dan kijken we samen hoe het schilderij gaat worden.